Burundan Nefes Alamama Nedenleri?
09 Temmuz 2024

Burundan Nefes Alamama Nedenleri?

Burundan Nefes Alamama Nedenleri

Burundan nefes alamama, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. İnsanların burunlarından nefes almaları, sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Ancak burundan nefes alamayan kişilerde, ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere birçok sağlık problemi görülebilir. Bu durum, çeşitli solunum yolu problemlerine ve hastalıklara yol açabilir. Burundan nefes alamama nedenlerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Burunda Kemik Kemerliği

Burunda kemik kemerliğinin varlığı, burundan nefes alamama sorunlarının en yaygın nedenlerinden biridir. Burunda bulunan kemik yapılarındaki deformasyonlar, hava yollarını tıkayarak nefes almayı zorlaştırır. Bu problem, cerrahi operasyonlar ile düzeltilebilir. Modern tıbbın gelişimi sayesinde bu tür operasyonlar oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu durumda, cerrahi müdahale ile burundaki kemik düzeltilerek kişinin rahat nefes alması sağlanır.

Alerjik Problemler

Alerjik hastalıklar, burundan nefes alamama nedenlerinden biridir. Polenler, tozlar ve diğer alerjenler, burun tıkanıklığına yol açarak solunum zorluklarına neden olabilir. Alerjik rinit gibi durumlar, burun içindeki mukozanın şişmesine ve iltihaplanmasına neden olur. Bu tür alerjik reaksiyonlar, genellikle ağızdan nefes alma alışkanlığına yol açar ve zamanla astım gibi daha ciddi solunum yolu hastalıklarına neden olabilir.

Geniz Eti Büyümesi

Geniz eti büyümesi, burundan nefes alamama nedenleri arasında önemli bir yer tutar. Bu durum, doğuştan gelen veya sonradan gelişen bir problem olabilir. Geniz eti büyümesi, özellikle çocuklarda yaygındır ve 4 yaşına kadar devam edebilir. Solunum yollarını tıkayan geniz eti, cerrahi müdahale ile alınmalıdır. Aksi takdirde, solunum problemleri ve kilo kaybı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Geçici Hastalıklar

Nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi geçici hastalıklar da burundan nefes alamamaya neden olabilir. Bu tür hastalıklarda burun içindeki dokular şişer ve iltihaplanır, bu da nefes almayı zorlaştırır. Genellikle bu durum bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bu süre zarfında burundan nefes almak zorlaşır ve kişi ağızdan nefes almak zorunda kalabilir.

Hızlı Nefes Alma

Bazı durumlarda, hızlı nefes alma ihtiyacı burundan nefes almayı zorlaştırabilir. Hızlı nefes alındığında burundan geçen hava miktarı yetersiz olabilir. Bu durumda kişi istemsiz olarak ağızdan nefes alır. Her ne kadar bu durum doğal bir refleks olsa da, burundan nefes alamama nedenleri arasında yer alır.

Burundan nefes alamama, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir ve farklı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle burundan nefes alamama sorunu yaşayan kişilerin, bu durumu ciddiye alarak bir uzmana başvurmaları önemlidir. Uzmanlar, gerekli teşhis ve tedavi yöntemleri ile bu sorunu çözebilirler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

rasim çolak

03 Mayıs 2024 Cuma

Benim geçirdiğim ameliyatlar hiç bir işe yaramadı cap cihazı bile aldım çare değil sonunda kendi sorunumu kendim çözdüm8

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Rasim Çolak,

Geçmiş olsun, yaşadıkların gerçekten zorlu görünüyor. Kendi sorununu kendin çözmüş olman büyük bir azim ve kararlılık gösteriyor. Umarım bundan sonra sağlığınla ilgili daha iyi günler seni bekler. Kendine iyi bak.

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Fatma parmaksız

Merhaba

Sorununuzu kendinizin nasıl çözdüğünüzü yazabilir misiniz lütfen.

soru

İbrahim

18 Nisan 2024 Perşembe

Benim sorunumla ilgili cevaplar daha gelmedi slmlr syglr. Butonda yazımı göremedim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İbrahim Bey,

Sorununuzun henüz çözüm bulmamış olmasından dolayı üzgünüm. Butonla ilgili yaşadığınız problemi daha detaylı açıklayabilir misiniz? Bu şekilde size daha iyi yardımcı olabiliriz.

Selamlar, saygılar.

2. Cevap
cevap

Hızır

Burun içinde herhangi bir farklı durum var ise bu zamanla mutlaka ortaya çıkıyor, eğrilik, nefes alamama, tıkanıklık, grip, nezle, alerjik enfeksiyonlarda tanı koyulan bir durum. Bir an önce tedavi için bir sağlık kuruluşuna başvurun.

3. Cevap
cevap

Merdan

Burundan nefes almada zorluk yaşama durumu birçok sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Burun da kemik, geniz de et olması, alerjik sebepler ve grip, nezle soğuk algınlığı gibi hastalıklar ile birlikte ortaya çıkabilir. Öncelikle bu durumun ortaya çıkma sebebi öğrenilir ve ona göre tedavi edilir

soru

FATMA

11 Nisan 2024 Perşembe

MERHABALAR
KULAK BURUN BOĞAZA GİTTİM SAĞ BURNUMDA BİR DURUM VARMIŞ ONUN YÜZÜNDEN PEK NEFES ALAMIYORUM SAĞ BURNUMDAN ÖZELLİKLE GECE UYURKEN ÇOK ZORLANIYORUM UYUYUNCA SIKINTI GİDİYOR AMA UYUYANA KADAR SAĞ TARAFA SOL TARAFA DÖNMEKTEN BİR HAL OLUYORUM
BUNUN TEDAVİSİNİ ÜCRETSİZ YAPARIZ DEDİLER FAKAT KORKUYORUM Bİ AMELİYAT GEÇİRDİKTEN SONRA BURNUMUN SEKLİ BOZULUR MU YADA BAŞKA BİR SIKINTIYLA KARŞILAŞIRMIYIM BİLMİYORUM AMA KORKUYORUM BANA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhabalar Fatma Hanım,

Öncelikle geçmiş olsun. Burnunuzdaki durum hakkında net bilgiye sahip olmadan kesin bir yorum yapmak zor. Ancak, burun tıkanıklığı ve nefes alma zorlukları genellikle septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği) gibi durumlarla ilişkilidir ve bu tür sorunlar genellikle cerrahi müdahale ile düzeltilir. Ameliyatın sonucunda burun şeklinizde bozulma olması nadirdir, ancak bu tür riskler her zaman mevcuttur. Bu konuyu detaylıca doktorunuzla konuşmanız ve endişelerinizi paylaşmanız en iyisi olacaktır. Doktorunuz size ameliyatın risklerini ve faydalarını ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Kaytus

Öncelikle burnunuzun sağ tarafında nasıl bir sorun oluştuğunu öğrenmelisiniz. Bunun içinde uzman bir kulak burun boğaz doktoruna danışarak sorun hakkında detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Yaşanan sorun ileri düzeyde ise ve ameliyat gerekli ise gerekli muayeneleri olduktan sonra ameliyat olabilirsiniz. Bunun için de mutlaka başka uzmanlara danışarak ameliyat hakkında bilgi almalısınız.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nefes Daralması Şikayetleri

Nefes Daralması Şikayetleri

Haber Bülteni

Psikolojik Nefes Darlığı

Psikolojik Nefes Darlığı

Nefes Borusunda Yanma Belirtileri ve Tedavisi

Nefes Borusunda Yanma Belirtileri ve Tedavisi

Gece Nefes Kesilmesi ve Horlama

Gece Nefes Kesilmesi ve Horlama

Kronik Nefes Darlığı Sebepleri Nelerdir?

Kronik Nefes Darlığı Sebepleri Nelerdir?

Balıklar Nasıl Nefes Alır?

Balıklar Nasıl Nefes Alır?

Nefes Tutma Teknikleri Nelerdir?

Nefes Tutma Teknikleri Nelerdir?