Nefes Terapisi Nedir ve Nasıl Yapılır?
20 Haziran 2024

Nefes Terapisi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Nefes terapisi, yenilenmeyi ve iyileşmeyi sağlayabilen en eski tedavi yöntemleri arasında yer alır. Vücudumuzda nefes almanın meydana getirdiği etki, yaşamla duygu ve düşüncelerin arasında kurulmuş bir köprü gibidir. Nefes tekniklerinin uygulanması sonucunda, kişinin bilinci bundan etkilenir ve fiziksel tedavi sağlanır. Nefesin doğru şekilde kullanılması, bilinç şekillenmesine yardımcı olabilir. Meditasyon ve yoga gibi uygulamalarda da nefes terapileri kullanılmaktadır. Vücudun sağlıklı olması için, herkes pozitif düşüncelere sahip olmalı, doğru nefes almalı ve yeterince su içmelidir.

Doğru Nefes Alınırsa, Neler Yaşanır?

Nefes alma eylemi ilk olarak karın bölgesinde, diyaframda başlar. Buradan yukarı göğüs bölgesine çıkar ve tüm hücrelere yayılır. Nefes aldığınızda ilk karnınız şişer, ardından göğsünüz şişer. Nefes verdiğinizde ise ilk olarak göğüs iner, ardından karnınız iner. Bunu bir dalga olarak düşünün. Vücudunuzda dairesel bir döngü şeklinde işler. Bunları hiç zorlanmadan, fazladan bir efor sarf etmeden uygulayabilirsiniz. Vücudunuz aldığınız nefesi kabul eder ve bırakır.

Nefes alma ve verme birbirine bağlıdır. Arada molalar verilmesi gerekmez. Siz isteseniz de istemeseniz de nefes almaya ve vermeye izin verirsiniz. Yaşamın doğal bir döngüsüdür bu.

Nefes alma süresi, nefes vermekten daha uzundur. Nefes aldığınız sırada vücudunuz buna odaklanır, nefes verdiğinizde ise bununla ilgilenmez. Nefesi alır ve zorlanmadan verirsiniz. Tedirgin olduğunuz zamanlarda ise derin bir nefes çekerek rahatlamayı sağlarsınız.

Eğer bu şekilde nefes alıyorsanız, nefesin vücudunuzun her yerine ulaşmasını sağlıyorsunuz demektir. Sağlıklı bir yaşamınızın olduğunu, herhangi bir hastalığınızın olmadığını ve yaşamla uyum içinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu şekilde nefes alamayanlar için, mutlaka nefes terapisi almalarını ve nefes alma alışkanlıklarını düzeltmelerini tavsiye ederiz. Çoğu insan normalde nefes aldığını düşünür. Ancak sığ nefes alanlar, nefes terapisi sonrasında gerçek nefesle tanışırlar. Bu sayede hatalı nefes aldıklarını öğrenebilirler.

Nefes Terapisi Aşamaları Nelerdir?

Nefes terapisi duygusal, ruhsal ve fiziksel aşamalarla seyreder. Terapi neticesinde hücrelerinize oksijen ulaştığı için, vücut kendisini onarmaya başlar ve yaşamdan zevk almaya başlarsınız. Bu durumda, hücre yenilenmesi artar, cildiniz ve saçlarınız canlanır. Bağışıklık sistemi sağlıklı çalışmaya başlar, daha fazla oksijen aldığınız için, kanser gibi hastalıklardan etkilenmezsiniz. Kronik ağrılarınız iyileşir, metabolizmanız daha hızlı çalışmaya başlar ve sindirimde zorlanmazsınız.

  • Stres ve kaygı azalır.
  • Enerji seviyeleri artar.
  • Uyku kalitesi iyileşir.
  • Duygusal denge sağlanır.

Bu tekniklerle nefes terapisi, yaşam kalitenizi artırabilir ve genel sağlığınızı destekleyebilir. Bu nedenle, doğru nefes alma alışkanlıkları geliştirmek ve nefes terapisi uygulamalarını hayatınıza dahil etmek önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

Farenjit Nefes Darlığı Nefes Darlığı Genel Belirtileri

Farenjit Nefes Darlığı Nefes Darlığı Genel Belirtileri

Gece Nefes Darlığı Neden Olur?

Gece Nefes Darlığı Neden Olur?

Gece Nefes Alamama Sebepleri

Gece Nefes Alamama Sebepleri

Hamilelikte Nefes Alamamak Belirtileri ve Tedavisi

Hamilelikte Nefes Alamamak Belirtileri ve Tedavisi